Pērkot majonēzi veikalā, ir ļoti svarīgi rūpīgi izpētīt produkta sastāvu.
Mēs jums pastāstīsim, kādas trīs sastāvdaļas majonēzē nedrīkst būt.
Pirmkārt, piedeva E385. Tā ļauj majonēzei ilgstoši saglabāt savu konsistenci, garšu un krāsu.
Lietojot mērenā daudzumā, nav negatīvas ietekmes uz organismu, tomēr, kā liecina pētījumi ar dzīvniekiem, lielās devās šī viela ir toksiska.
Otrkārt, saulespuķu eļļa. Tajā esošo omega-6 skābju pārpalikums var izraisīt iekaisumu organismā.
Labāk izvēlēties majonēzi ar rapšu eļļu. Tā satur sirdij labvēlīgās omega-3 skābes.
Lasi vēl: Trīs zodiaka zīmes, kas nav piemērotas ģimenes dzīvei
Treškārt, cukurs. Jā, tas tiek pievienots ne tikai saldumiem, bet arī majonēzei un daudziem citiem produktiem.
Arī pērkot majonēzi, ir vērts pievērst uzmanību sastāvdaļu secībai. Jo augstāk sarakstā ir norādīta konkrētā sastāvdaļa, jo vairāk tās ir produktā.